Poduzeće «KOMP-ING» Vitez je osnovano 1991. godine, a nastalo je iz programerske radionice «KOMPJUTERSKI INŽINJERING». Programerska radionica počinje sa radom 1988. godine, a osnovna djelatnost je bila proizvodnja programskih paketa različite namjene prema zahtjevima kupaca. Dugogodišnje iskustvo vlasnika iz oblasti računalnih znanosti rezultiralo je kvalitetnim programskim rješenjima koja su u početku bila posebno namijenjena za poslovne namjene privatnih poduzeća koja su u to vrijeme tek počinjala sa radom.

Od 1991. godine nastaje brz rast poduzeća, te se pored proizvodnje programskih rješenja, poduzeće počinje baviti i proizvodnjom računala te trgovinom računalnih komponenata i periferne opreme. U kratko vrijeme, od početna dva uposlena djelatnika, poduzeće broji 8 uposlenih djelatnika, sa otvorenim predstavništvima u Prijedoru, Banja Luci, Sarajevu i Goraždu, sa centralom u Vitezu.

Međutim, ratna zbilja prekida uspješno napredovanje poduzeće, uzrokujući gubitke kako u materijalnim i osnovnim sredstvima, tako i u gubitku poslovnih veza, a što je naročito važno i gubitak veza sa svim naprednim informatičkim tehnologijama.

Međutim, odmah po prekidanju neposrednih ratnih sukoba u Vitezu 1995. godine, poduzeće počinje opet sa radom, praktički iz početka, bez obrtnog kapitala i osnovnih sredstava. Međutim onaj osnovni kapital u znanju i usvojenim tehnologijama, te iskustvo menadžmenta omogućilo je ponovno pokretanje poduzeća iz pepela, te se firma ubrzano razvija.

Područja djelatnosti poduzeća su ostala ista: proizvodnja software-a, proizvodnja računala, kompjutorski inženjering, projektiranje, trgovina računalnim komponentama i perifernim uređajima, pružanje usluga obuke iz oblasti informatičkih znanosti, projektiranje i instalacija računalnih mreža.

Od početnih 3 djelatnika 1995. godine, firma sada broji 12 djelatnika. Posjedujemo vlastiti poslovni prostor od 450 m2 u samom središtu Viteza, a registrirani kapital na sudu iznosi 745.000 KM.

Osnovni moto poduzeća je da se korisniku ponudi kompletna i kvalitetna rješenja koja su potrebna poduzećima – od projektiranja i inženjeringa poslovnih procesa, isporuke i održavanja kompjutorske opreme, isporuke potrebnih programskih rješenja, projektiranje i izvođenje računalnih mreža, obuke djelatnika koji koriste opremu i programska rješenja, obuke za standardne programske pakete tvrtke Microsoft, te stalno praćenje novih tehnologija da se može odgovoriti na nove zahtjeve korisnika, uz stalnu brigu o visokoj kvaliteti i zadovoljstvu kupaca. Firma stalno ulaže u poboljšanje kvalitete svojih proizvoda i usluga, što je dokazano i sticanjem brojnih certifikata, od kojih posebno ističem svjetski priznat certifikat «MICROSOFT CERTIFIED SOLUTION PROVIDER» od vodeće informatičke tvrtke u svijetu «MICROSOFT»-a, a od ove godine ovaj certifikat se mijenja u «MICROSOFT CERTIFIED PARTNER». Ovaj certifikat pokazuje da je poduzeće sposobno da svojim korisnicima pruži pomoć u primjeni svih naprednih informatičkih tehnologija, a u cilju poboljšanja praćenja poslovanja i povećanje obima proizvodnje i prodaje, tj. povećanja profita.

Kako je u posljednje vrijeme prisutan znatan rast Internet poslovanja, poduzeće se uključilo i u ove tehnologije te može kupcima ponuditi nazočnost na Internet sceni, od zakupa Internet servera i registracije domena, izrade WEB stranica, a u skoro vrijeme ćemo ponuditi i Internet komercijalna rješenja tzv. e-commerce, tj. programska rješenja za kupovinu preko interneta.

Veliki broj naših kupaca kako programskih proizvoda, tako i kompjutorske opreme, garantira dugoročan i uspješan rad ovog poduzeća, uz svakodnevnu brigu o visokoj kvaliteti proizvoda i usluga.